Autentificare

Înregistrare

Scovergi de post

Scovergile sunt alegerea perfecta atunci cand vrei ceva bun. Ele sunt asemanatoare gogosilor, insa mai mari, ca si cum ai face turtite pufoase. Aluatul nu necesita multe ingrediente, insa trebuie sa ai rabdare cu el, sa il framanti, sa il lasi sa creasca. Cel mai usor este daca folosesti un aparat de facut paine.

Ingrediente pentru scovergi

600 g de faina
30 g drojdie instant
1 lingurita zahar
300 ml apa calduta
esenta de vanilie sau rom
sare, ulei.

Cum se fac scovergile

Se amesteca faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile si apa pentru a obtine o coca potrivita. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Se lasa la dospit cca 30 minute la cald, intr-un vas acoperit. Ar trebui sa isi dubleze volumul inainte de a fi folosit.

Se imparte aluatul in bucati similare ca marime. Fiecare bila de aluat este intinsa cu degetele pentru o obtine niste mini lipiute. Folositi pentru asta un fund care a fost uns cu ulei.

Se prajesc in ulei pe ambele parti. Fiind subtiri, aceasta operatiune nu dureaza deloc mult. Se scot pe prosoape de hartie pentru a se absorbi uleiul.

Se pun pe o farfurie scovergi unele peste altele, presarandu-se cu zahar vanilat intre ele. Se pot consuma cu dulceata.

Daca nu tineti post puteti folosi in compozitie lapte in loc de apa, unt in loc de ulei si sa adaugati branza in compozitie.
Sursa foto

Facebook Comments