Autentificare

Înregistrare

Socata, bautura traditionala

Socata bautura traditionala

Cum se pregateste socata

Luam fie un borcan de 10 l , fie luam doua borcane de 5 l. Se aleg florile de soc, se scutura usor, se clatesc in apa si se pun pe fundul borcanului (borcanelor),  in forma de floare. Dupa ce le radem coaja lamailor le taiem felii si le aruncam in borcan (borcane). Adaugam apoi zaharul sau mierea de albine, apa si amestecam bine cu o lingura de lemn.

Daca vreti ca socata sa fie acidulata, adaugati stafide, drojdie sau cateva boabe de orez. Legati la gura un tifon si puneti borcanele undeva la soare.

Socata e gata in 24-48 de ore. Daca doriti un gust mai intens lsati-o 48 de ore. Se mai amesteca din cand in cand in borcan cu o lingura de lemn. Se strecoara socata, se pune-n sticle si gata. Puneti socata la frigider.

Serviti, va rog!