Autentificare

Înregistrare

Somon in frunza de smochin

Somon in frunza de smochin

Stiu ca majoritatea nu s-au gandit niciodata sa folosesca frunzele de smochin in bucatarie, nici macar cei care l- au in curte dar, vreau sa va spun ca frunza de smochin este foarte sanatoasa si este folosita din antichitate la macerarea carnurilor, dand totodata o aroma parfumata si usor dulceaga carnii. Daca doriti poate sa fie varianta sanatoasa si naturala a foliei de aluminiu, pe care o folosim la diferite preparate.

Astazi, avem o reteta care pe cat este de simpla, pe atat este de speciala si aromata. Poate nu o puteti prepara acum dar, puteti sa o treceti din vara in meniul dumneavoastra.

Ingrediente somon in frunza de smochin

1 bucata mare de fileu de somn/ 8  buc fileuri de somon (curatate de pielita si oase)
8 frunze de smochin proaspete/conservate prin oparire peste iarna
ulei de masline
ceapa verde
125 g unt
1 lamaie
1 lingurita de otet de vin rosu
sare grunjoasa  si piper negru