Autentificare

Înregistrare

Somon in sos de mustar

Somon in sos de mustar

Imi place somonul pregatit in acest fel  si arata foarte bine atunci cand este pus pe masa. Cuvinte sunt prea putine  despre beneficiile acestui peste pentru sanatatea noastra si despre  gustul dulce-acrisor cu aroma de mustar….Este delicios!

Ingrediente somon in sos de mustar

4 bucati de rondele de somon

3 linguri de mustar (normal/ Dijon)

1 lingura miere de albine

1 lingura ulei de masline

zeama de la 1/2 lamaie

zeama de la 1 portocala

sare

Somon in sos de mustar

Mod de preparare somon in sos de mustar

Am luat un vas de cuptor pe care l-am uns cu un pic de ulei. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade C.

Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare, apoi lea-m asezat frumos in tava. Am pus peste 1/2 din zeama de portocale (am stropit pestele) si am adaugat un pic de apa in tava, cat sa acopere 3/4 din peste. Am pus o foaie de copt si am dat la cuptor cca 30 minute, cat sa se patrunda bine pestele.

Cand pestele este bine patruns, luam hartia de copt cat sa prinda o fata rumena.  Cand s-a rumenit pestele usor, l-am intors pe partea cealalta 1-2 minute, nu mai mult.

Intre timp pregatim sosul, amestecand ingredientele: mustar, miere, ulei, zeama de lamaie si zeama de portocala. Punem acest sos peste somon si mai lasam in cuptor 2 minute.
L-am scos apoi din cuptor, am pregatit o salata verde si am pus pestele alaturi de salata pe un platou. Masa este servita!

Pentru aspect puteti sa decorati pestele cu cateva felii de portocala sau lamaie.

Pofta buna!