Autentificare

Înregistrare

Somon la cuptor

Somonul este un peste atat de bun incat nu are nevoie de mari artificii ca sa iasa bun la gust. Doar sa nu il prajiti in ulei, ca sa ii rapiti toate beneficiile nutritionale. Cel mai simplu este sa il faceti la cuptor, in 15 minute este gata.

Ingrediente pentru somon la cuptor

600 g file somon,
2 linguri ulei masline,
2 linguri oregano, uscat,
sare, piper,

Cum se face somon la cuptor

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 215°C.

Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza bucatile de peste(in marimea dorita, bucatele de 2-2,5 cm grosime).

Se adauga peste fiecare bucata ulei, sare, piper si oregano.

Tava se da la cuptor, pentru 10-15 minute, se verifica cu furculita daca pestele s-a facut.

Merge de minune sa fie servit peste o salata verde simpla.

Informatii nutritionale:

1 portie, 120 g,
Calorii: 170,
Lipide: 8 g,
Colesterol: 30 mg,
Sodiu: 90 mg,
Glucide: 1 g,
Fibre: 0 g,
Zahar: 0 g,
Proteine: 25 g,
Vitamine- procent din valoarea nutritiva zilnica:
Vitamina A: 2%,
Vitamina C: 0%,
Calciu: 6%,
Fier: 10%,

Sursa foto