Autentificare

Înregistrare

Sos de rosii cu usturoi I

sos_de_rosii_cu_usturoi_mic

Daca stii sa faci un bun sos de rosii atunci nu iti mai faci griji ca mancarea ar putea sa fie fara gust. Sosul de rosii este bun atat pentru fripturi cat si pentru paste sau legume.

Ingrediente pentru sos de rosii

2 cepe,
4 rosii sau 4 linguri de sos de tomate,
1 capatana de usturoi,
1 lingurita de faina,
1 foaie de dafin,
1 lingurita de otet,
200 ml apa,
sare, ulei, piper, un varf de cutit de zahar,

Cum se face sosul de rosii

Pasul 1: Ceapa se caleste in uleiul incins.
Pasul 2: Rosiile se oparesc 5 minute in apa clocoteite pentru a indeparta cu usurinta pielita.
Pasul 3: Cand ceapa devine aurie se adauga faina si se amesteca bine fara a se face cocoloase
Pasul 4: Se adauga apoi rosiile tocate marunt, apa, foaia de dafin, sare si piper.
Pasul 5: Cand rosiile si ceapa s-au inmuiat bine se adauga usturoiul curata si pisat, otetul si zaharul.
Pasul 6: Se mai lasa sa fiarba 3-4 minte.

Spatula tefal pentru a gati cu ulei incins

Spatula tefal pentru a gati cu ulei incins

Pentru a face acest fel de mancare aveti nevoie de o spatula care nu zgarie tigaia, este usor de manuit si va protejeaza mainile de mancarea mult prea fierbinte de pe foc. Va recomandam aceasta spatula de Tefal foarte usor de manuit datorita formei sale, chiar daca are dimensiuni generoase.

Se serveste cald cu chiftelute de carne sau legume si diverse fripturi.

Facebook Comments