Autentificare

Înregistrare

Sos de unt cu lamaie si patrunjel

Fara indoiala carnea cu sos este mult mai placuta la gust. Va propunem acum un sos de unt cu lamaie si patrunjel. Are o textura fina si se potriveste atat cu carnea de pui cat si cu pestele sau fructele de mare.

Ingrediente pentru sos de unt cu lamaie

100 g unt,
1 legatura patrunjel,
1/2 lamaie,
sare, piper,

Cum se face sosul de unt

Untul se freaca spuma si se amesteca cu sare si piper, verdeata tocata marunt.

Se adauga treptat zeama de lamaie se amesteca bine pana ce se omogenizeaza.

Se poate servi cald sau rece.

Se pune o bucatica din sosul de unt peste fripturi sau peste prajit.

Video

O alta tehnica este sa topesti untul intr-o tigaie pus pe foc. Ca sa nu se taie untul trebuie sa ai grija ca flacara sa fie mica si sa adaugi untul treptat, dupa ce sucul de lamaie s-a redus la jumatate. Chiar daca se taie tot il mai poti folosi, gustul ramane la fel, doar aspectul nu va ma fi la fel de omogen.

Trucuri si idei

Ce altceva mai poti pune in sosul de unt
– ceapa sau usturoi
– vin
– lamaia mai poate fi inlocuita cu otet de vin
– o lingura de smantana grasa