Sos tartar cu smantana

Acest sos tartar este deosebit de bun datorita ingredientelor aromate.

Vom face sosul tartar minunat  pentru bucatele delicioase pe care chiar noi le-am pregatit !!!

Ingrediente sos tartar cu smantana

4-5 castraveti murati ( marita cantitatea dupa numarul de persoane invitate sau familie )

200 g maioneza casa ( dupa metoda stiuta de preparare a fiecarei gospodine )

100 g smantana sau iaurt grecesc

1 lingura ulei masline

1-2 linguri zeama lamaie ( dupa gust )

1-2 linguri arpagic tocat fin

cateva fire de patrunjel tocat fin  ( tarhon. menta , busuioc )

sare, piper

Cum vom face sos tartar cu smantana

Mai intai vom pregati un bol cu pereti largi pentru sos.

Castraveti murati ii vom spala putin cu apa, apoi ii vom toca cubulete foarte mici si scurge de zeama.

Ii vom pune in bol si adaugam maioneza, amestecand usor cu o spatula.

Turnam smantana sau iaurtul impreuna cu arpagicul, zeama de lamaie sarea si piperul, uleiul de masline, amestecand pana se vor incorpora bine ingredientele si aromele.

Se va gusta sosul tartar din cand in cand si potrivi de sare, piper etc… daca va mai fi necesar.

La sfarsit se va presara deasupra patrunjelul proaspat tocat fin ( tarhon, menta busuioc ), atat pentru decor cat si gust.

Acoperim bolul cu o folie alimentara si-l dam la rece in frigider, apoi ne putem bucura de el.

Sosul tartar este potrivit pentru fructe de mare, peste, dar poate fi savurat si alaturi de alte tipuri de fripturi.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto