Autentificare

Înregistrare

Sote de dovlecei

Sote-ul de dovlecei este o mancare rapida si plina de savoare, foarte potrivita pentru anotimpul calduros. Focul nu va fi deschis decat cateva minute, asa ca poti sa te apuci de el fara frica.

Ingrediente pentru sote de dovlecei

3 dovlecei,
2 catei de usturoi,
1-2 lingurite patrunjel tocat fin,
1 lingura ulei masline,
sare, piper,

Cum se face sote-ul de dovlecei

Dovleceii se curata si se taie in rondele.

Se incinge uleiul si se adauga rondelele, se adauga usturoiul tocat fin, patrunjelul, sare, piper.

Se amesteca cu grija, si se lasa sa se caleasca usor. Dureaza cam 2 minute.

Se servesc calde cu peste sau fripturi.

Trucuri si idei

Ia dovlecei potriviti ca marime, daca sunt prea mari semintele lor te vor deranja.

Se pot servi si cu o lingura de smantana sau cu parmezan ras deasupra.

Video

In video de mai jos vedeti procesul complet, de la cum ii alegeti de la piata, astfel incat sa fie perfecti pentru aceasta mancare pana la cum ii taiati si ii caliti.

Sursa foto

Facebook Comments