Autentificare

Înregistrare

Sote din frunze de papadie

Odata cu venirea primaverii au aparut si papadiile.

Pentru unii sunt considerate” buruieni”, dar frunzele de papadie sunt un aliment-medicament deosebit de pretios pentru sanatate.

Papadia contine o cantitate mare de calciu, fier, vitamina C; B1;B2;B6;E;K., ajuta la detoxifierea naturala a organismului in special la curatirea ficatului.

Se poate consuma sub forma de salata, dar vom avea putin ‘indrazneala” de a o incerca s-o folosim si in alt mod si anume de a face un sote.

Acest sote cu frunze de papadie in  combinatie cu alte legume care va fi un deliciu.

Ingrediente sote din frunze de papadie

500 g papadie frunze ( 1 punga din comert )

1 legatura ceapa verde ( 4 fire )

2-3 catei usturoi ( aroma si gust )

1 legatura ridichii rosii (4-5 bucati, pentru decor )

8 jumatati de nuca

1/2 ardei iute ( curatat fara seminte ) optional

1/2 jumatate lamaie ( suc )

3 linguri ulei masline + un cub mic de unt ( pentru sotat )

100 g parmezan ras ( pentru decor )

sare, piper

Cum se face sote din frunze de papadie

Frunzele de papadie le curatam de radacini si spalam in apa sarata pentru a se mai elimina din amareala, ( daca vom folosi papadie culeasa din padure ) iar daca le cumparam din comert le mai spalam odata sub jet de apa rece si lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie de teflon, punem uleiul si untul la incalzit, adaugam ceapa verde taiata rondele, usturoiul taiat feliute mici si nuca maruntita.

Le calim cca 1 minut amestecand continuu pentru a nu se praji ci inmuia putin.

Se adauga apoi frunzele de papadie, se gatesc si ele cca 2-3 minute ( atat cat isi schimba culoarea ).

Se va condimenta cu sare, piper si suc de lamaie dupa gust, apoi se da tigaie de pe foc pentru a se raci sote-ul.

In timp ce gatim sote-ul de papadie, ne ocupam de ridichii, pe care le spalam, si da apoi pe razatoarea mare.

Sote-ul de papadie odata racit se va pune pe un platou sau o farfurie alba intinsa la mijloc, iar de jur imprejur ridichiile rase pe razatoarea mare.

Pentru un aspect si gust mai apetisant se va decora deasupra cu parmezan ras pe razatoarea mare din belsug.

Se va servi ca atare, cu oua fierte tari, peste, friptura sau alte bunatati la imaginatia fiecaruia.

 

POFTA BUNA !!

Facebook Comments