Autentificare

Înregistrare

Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Cum se fac spaghete carbonara

Spaghetele se vor pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, respectandu-se indicatiile de pe pachet.

Intre timp intr-o tigaie de teflon in care s-a pus la incalzit olingura de ulei vegetal, se va cali pancetta/bacon taiat cubulete.

Cand pancetta/bacon s-a rumnit, se va turna un polonic din apa in care au fiert spaghetele, lasand pe foc pana se va evapora, doar cat se va forma o emulsie ( un amestec de apa si ulei ), urmand a fi adaugate spaghetele, amestecand energic ( adaugandu-se 1 cescuta de apa, pentru a nu deveni spaghetele prea uscate ).

Tigaia de teflon  se va da la o parte, adaugandu-se restul de ingrediente: galbenusurile ( amestecate ), parmezanul , sare si piper dupa gust, urmand a fi pusa pe foc pentru cca 2-3 minute, amestecandu-se energic ( pentru a se combina ingredientele ).

Spaghetele carbonara se vor servi imediat in farfurii adanci, decorate cu busuioc proaspat taiat fin, parmezan ras.

POFTA BUNA !!!