Spaghete cu scoici

Ingrediente:
600 g spaghete,
1 kg scoici,
3 catei usturoi,
1 ceapa mica,
1-2 ardei iuti(obtional),
100 ml vin alb, sec,
1 legatura patrunjel,
2 linguri ulei masline,

Mod de preparare:
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de firbere indicat pe ambalaj. Scoicile se spala bine. Ceapa se toaca marunt si se pun le calit in 2 linguri ulei, cand a devenit transparenta se adauga usturoiul maruntit sau pisat, ardeiul iute curatat de smaburi si tocat marunt. Se lasa 1 minute si se adauga scoicile, se varsa vinul alb. Vasul se acopera, se lasa la foc iute, amestecand din cand in cand, incat sosul sa cuprinda toate scoicile. se ia de pe foc atunci cand toate scoicile si-au deschis cochilia. Pastele se scurg, se pun intr-un bol, se varsa scoicile si sosul lor, se adauga patrunjelul maruntit, se amesteca cu grija si se serveste.