Autentificare

Înregistrare

Spaghetti cu ansoa

Unul dintre cele mai bune sosuri pentru spaghetti se face cu fileuri de ansoa de la conserva/

Ingrediente pentru spaghetti cu ansoa

6-8 fileu ansoa, in ulei, scus si tocat marunt,
200 g masline negre, fara samburi tocate marunt,
3 linguri capere,
1 ardei iute, rosu, curatat de samburi si taiat marunt,
1 ceapa rosie, tocata marunt,
300 g spaghetti,
3 linguri ulei masline,
2 catei usturoi, tocat fin,
250 g rosii cireasa, taiate in doua, o mana frunze de busuioc, taiate marunt,
sare de mare, piper negru, parmezan ras,

Cum se fac spaghetti cu ansoa

1. Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare, pentru 8-10 minute, se fierb al-dente.

2. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie, se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul, ansoa, se lasa 2-3 minute, pana ce ceapa devine translucida. Se adauga apoi maslinele, caperele, rosiile. Se mai lasa cateva minute, pana ce toate legumele sunt moi.

3. Pastele se scurg, se aseaza pe farfurie si se varsa deasupra sosul de mai sus.

4. Se presara deasupra parmezan ras si se decoreaza cu frunze de busuioc.

Facebook Comments