Spaghetti cu nuci

Spaghetele cu nuca, ne duc cu gandul la acel desert pe care ni-l facea bunicile cu multa nuca si zahar.

Dar, aceasta reteta poate deveni un fel de mancare potrivita pentru un pranz ‘fugar” cand timpul ne preseaza.

Nucile sunt cel mai bun inlocuitor pentru carne si foarte bogat in antioxidanti.

Ingrediente spaghetti cu nuca

500 g spaghetti

300 g nuca cruda

2 catei usturoi ( pentru aroma ) optional

1 lingura ulei de masline ( ptr sotat usturoiul )

50 g unt ( sa fie cremoase spaghetele si ptr efectul de a nu se lipi intre ele )

1oo g parmezan

un varf cutit oregano uscat

 

Cum se fac spaghete cu nuca

Spaghetele se vor fierbe conform instructiunilor de pe pachet, apoi se vor pune la scurs intr-o strecuratoare ( nu se vor clati cu apa, deoarece se vor raci ), urmand a fi transferate intr-un bol si amestecate cu untul, omogenizand, pana se va topi.

 OPTIONALpentru persoanele care ‘iubesc”   spaghetele mai aromate, putem sota intr-o tigaie de teflon cativa catei de usturoi (2-3 catei ) taiati feliute, apoi puse spaghetele si amestecate cateva secunde.

Vom adauga nucile fie taiate marunt sau macinate, amestecandu-le impreuna cu spaghetele cu ajutorul a doua linguri sau furculite speciale ( pentru amestec spaghete ) si presat cu oregano macinat ( uscat ).

Se vor servi imediat ( calde sau fierbinti ) pe farfurii intinse si cu parmezan deasupra din belsug.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto