Autentificare

Înregistrare

Spaghetti cu sardine

Pastele trebuie sa faca parte dintr-o dieta variata si echilibrata, care sa cuprinda atat legume, fructe, produse lactate, carne slaba si peste.

Ele au un continut ridicat de proteine si vitamine deoarece unele au in compozitie si ou.

Pastele se pot gati sub mai multe forme, ele fiind foarte cunoscute aproape in toate bucatariile din occident, orientul mijlociu, in tara noastra. Au o larga varietate de gatire.

Sunt foarte usor de gatit si de aceea de multe ori se recurge la ele atunci cand vrem o cina rapida, datorita timpului prea ocupat.

Vom gati niste spaghetti cu peste la conserva, dar de data aceasta vom inlocui SARDELELE cuTON in ulei vegetal.

 

Ingrediente pentru spaghetti cu ton

400 g spaghetti

170 g ton (o cutie fie in ulei vegetal sau in suc propriu)

50 ml ulei vegetal

3 catei usturoi

4 rosii decojite

50g masline verzi taiate

50 g masline negre taiate

100g parmezan

1 ardei semi iute verde

1 lamaie (zeama)

4 l apa pentru spaghetti

 

Cum se fac spaghetti cu ton

Mai intai ne vom ocupa de spaghetti, pe care le vom pune la fiert intr-o oala cu apa care deja clocoteste cu  putina sare. Acestea vor sta la fiert respectand indicatiile de pe pachet, deoarece multe din aceste pasta au un timp de fierbere diferit.

Intre timp vom pregati o tigaie de teflon sau un OAK unde vom pune uleiul putin la incins, dupa care vom pune usturoiul pe care l-am razuit inainte.

Dupa ce acesta s-a calit foarte putin vom pune rosiile decojite si taiate in bucati mici, lasandu-le sa se inmoaie putin. Conserva de ton o vom desface si vom scurge uleiul sau eventual sucul propriu, il vom marunti putin cu ajutorul unei furculite si-l vom pune apoi peste rosii,amestecand usor. Adaugam zeama de lamaie, ardeiul semi iute verde tocat marunt, maslinele verzi, negre si parmezanul, amestecand continu, pentru ca ingredientele sa-si poata lua aromele.

Dupa ce pastele au fiert, le vom scurge si le vom pune in tigaie peste compozitie.  Inainte  de acest proces vom pune cam un polonic de zeama de la spaghetti pentru a se combina si ele mult mai bine cu compozitia.

Acestea se vor amesteca usor, urmand sa tocam putin busuioc pentru aroma sau patrunjel verde.

Pentru cei care  iubesc smantana si nu pot „trai „fara ea se pot pune 2-3 linguri  peste spaghete, in momentul cand vom stinge focul, amestecand totul pana ce smantana se va incorpora si ea.

Spaghetele se vor servi fierbinti, cu parmezan ras deasupra.

 

POFTA  BUNA!!

Sursa foto

Facebook Comments