Spaghetti cu sos de smanatana si busuioc

Dragostea pentru spaghetti ne poate insoti toata viata, iar ideile de a le pregati sa nu ne paraseasca niciodata.

Este o mancare care ne poate scoate de multe ori din incurcatura, mai ales cand trebuie sa pregatim masa de seara a familiei.

Ingrediente spaghetti cu sos de smantana si busuioc

500 g spaghetti

100 ml smantana de gatit ( optional )

3 catei usturoi

cateva frunze de busuioc verde ( o mana )

100 g parmezan ( optional)

2-3 linguri ulei masline ( daca vor fi de post )

2-3 linguri zeama de lamaie

cateva rosii cherry 4-5 ( ptr gust si decor )

sare, piper

Cum se fac spaghetti cu sos de smantana si busuioc

Spaghetele, se vor pune la fiert intr-o oala adanca cu apa clocotita si sare, respecatand timpul de fierbere de pe ambalaj 8-10 minute ( se mai poate depasi timpul de fierbere pentru persoanele care nu le doresc al-dente, ci mai bine fierte ).

Intre timp, busuiocul verde, se va taia foarte fin, usturoiul pisat, amestecandu-se intr-un bol impreuna cu smantana, zeama de lamaie, sare si piper ( obtinandu-se un sos omogen ).

Dupa fierbere, spaghetele se vor scurge de apa fierbinte, urmand a fi  transferate intr-un vas larg si amestecate cu sosul de smantana si busuioc, apoi servite individual in farfurii adanci imediat cat sunt fierbinti.

Dupa gust si preferinta,  se pot adauga: rosii cherry taiate in jumatati si parmezan ras deasupra ( pentru persoanele care iubesc si branza ).

Trucuri si idei

Spaghetele cu sos de smantana si busuioc, pot deveni o mancare de post daca se va renunta la smantana si parmezan si folosi doar ulei de masline, busuioc si usturoi.

POFTA BUNA!!

Sursa foto