Spaghetti cu ton si rosii

Va propunem o reteta de paste usor de preparat, cu un gust mediteranean. Le puteti face cu ton din conserva, la care mai adaugati rosii pentru sos si usturoi si patrunjel pentru gust.

Ingrediente pentru spaghetti cu ton si usturoi

300 g spaghetti,
150 g ton,
1 lingurita patrunjel,
3-4 catei usturoi,
4 rosii,
sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie,

Cum se fac spaghetti cu ton si usturoi

Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

Usturoiul se marunteste si se caleste usor in ulei, se adauga apoi rosiile maruntite si curatate de pielita, tonul scurs si maruntit, sare si piper.

Se amesteca si se lasa la foc domol 10-15 minute, dupa care se adauga pastele scurse.

Se pune un capac si se amesteca prin ridicarea si scuturarea vasului, se mai lasa cateva minute pe foc.

Cand se servesc se stropesc cu suc de lamaie si se presara patrunjel tocat marunt.

Video

Vedeti in video de mai jos cum fac italienii aceste paste. Diferenta nu este mare, doar ca renunta la marar si adauga file de anchoa pentru a-i da un gust mai pronuntat de peste.

Sursa foto