Autentificare

Înregistrare

Spanac cu ciuperci la cuptor

spanac cu ciuperci la cuptor

Cum se face spanac cu ciuperci la cuptor

Spanacul proaspat si tanar, se va curata de pe cotoare, spalat bine sub jet de apa rece si pus la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, cca 5-8 minute.

Dupa fierbere se va scurge intr-o strecuratoare si lasat la racit.

Ciupercile  proaspete curatate de pielita si taiate in felii grosier, se vor pune la calit intr-o tigaie de teflon cu uleiul vegetal si 1 lingura de unt, amestecandu-se  sporadic cu o spatula, lasate pana cand va scadea lichidul lasat.

Spanacul fiert, scurs si racit, se va toca marunt pe un blat de lucru, urmand a fi amestecat cu ciupercile calite, asezonandu-se cu un praf de sare si piper macinat dupa gust.

Intr-un vas Jena rotund/tava patrata ( 20 cm /20 cm ) unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se va pune compozitia obtinuta, iar pe deasupra se va pune ouale batute si  cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Vasul se va da in cutorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 20 minute ( cat se va face o fata de gratinat ).

Spanacul cu ciuperci la cuptor se servi cald/rece, portionat  in portii potrivite si servit cu smantana/iaurt natural.

POFTA BUNA !!