Autentificare

Înregistrare

Spanac cu orez

Chiar daca nu postim, mancarea de spanac cu orez poate fi servita ca un fel principal sau ca si garnitura la friptura.

Este un mod de a cauta sa gatim si sa alegem ingrediente la indemana oricui, perfecte pentru perioada in care vrem sa renuntam la carne, pentru ca avem un regim de viata vegetarian sau tinem post.

Spanacul este o leguma care se gaseste foarte usor sub forma proaspata, congelat sau la conserva.

Dupa o pauza hibernala, trebuie sa ne gandim ca organismul are nevoie de multe vitamine, iar spanacul ne poate oferi toate acestea, avand un aport ridicat de substante nutritive, vitamine A; C; K; calciu, magneziu, fier etc…

Ingrediente spanac cu orez

1 kg spanac proaspat ( congelat  )

200 g orez cu bob lunguiet

2 1/2 supa pui ( supa legume in cazul in care tinem post )

1 morcov mic

1 ceapa mica

1/2 ardei gras rosu

2 catei usturoi ( este compatibil cu spanacul )

2-3 linguri pasta rosii ( optional )

50 ml ulei ( ptr sotat legume )

2-3 linguri smantana ( ptr gust cremos )

sare, piper

Cum vom face spanac cu orez

Vom spala spanacul sub jet de apa ( ptr a indeparta impuritatile care se gasesc pe dosul frunzei ), apoi il oparim cateva secunde intr-o oala cu apa clocotita.

Se va lasa la scurs intr-o strecuratoare in asteptare.

Intr-o cratita cu fundul dublu punem uleiul la incalzit, apoi adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul feliute pentru a se inmuia putin, dupa care adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul fasii mari ( pentru a da spanacului un aspect mai apetisant ).

Orezul spalat bine in mai multe ape, il scurgem si pune la calit in cratita pentru 2-3 minute amestecand continuu pentru a nu se prinde.

Adaugam apa  ( supa de pui sau supa de legume ), amestecand pana se va combina cu restul de ingrediente, dupa care punem capacul lasand sa fiarba la foc slab cca 20 minute pana se umfla orezul ( avand insa grija sa mai lasam din lichid si pentru spanac ).

Spanacul scurs il taiem bucati mari ( lasat intreg sau dat prin blender ) si adauga peste orez, lasand sa fiarba inca 15 minute.

Spre sfarsit adaugam pasta de rosii, apoi asezonam dupa gust cu sare si piper.

Cand vom da cratita de pe foc, adaugam smantana pentru a da un gust mai cremos.

Trucuri si idei

Aceasta reteta de spanac cu orez merge foarte bine cu un file de peste facut simplu la tigaie.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments