Autentificare

Înregistrare

Spanac cu oua ochiuri la cuptor

Daca este o dimineata de weekend in care aveti mai mult timp la dispozitie si puteti lua micul dejun in tihna atunci va puteti gandi la ceva foarte consistent si gustos – ou pe pat de spanac, la cuptor.

Ingrediente pentru spanac cu oua ochiuri la cuptor

30 g unt,
170 g spanac,
4 oua,
50 ml smantana 15%,
2 linguri parmezan ras,
sare, piper,

Cum se fac ouale cu spanac la cuptor

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 160°C.

Spanacul se spala se taie in fasii subtiri, se pune la calit in unt, pentru 2 minute. Se adauga sare si piper.

Se ung cu unt doua vase de ceramica pentru cuptor, se adauga spanacul calit in fiecare vas. Se sparg cate doua oua (ca pentru oua ochiuri) in fiecare vas, se adauga smantana si parmezanul ras.

Vasele se dau la cuptor 10 minute, pana ce albusul se intareste si galbenusul ramane moale.

Se serveste imediat. Se poate aseza totul pe o felie de paine integrala, un pic prajita.

Video

Daca nu va surade ideea de a da drumul la cuptor asa de devreme atunci puteti face aceasta mancare si la tigaie. Ia foarte putin si este simplu. Urmariti video

Sursa foto