Autentificare

Înregistrare

Sparanghel cu sos de unt

Sparanghelul este o leguma foarte sanatoasa, un pic exotica la noi. Asa ca il poti manca cu succes atunci cand vrei sa ai o masa mai speciala. Nu trebuie deloc sa depui efort ca sa il prepari si nici nu ai nevoie de multe ingrediente. In plus, este o leguma foarte sanatoasa, pusa de multi pe primul loc in curele de detoxifiere.

Ingrediente pentru sparanghel cu sos de unt

10-15 bucati sparanghel verde,
50 g unt,
1 lingura otet de vin,
40 g parmezan,

Cum se face sparanghel cu sos de unt

Sparanghelul se pune la fiert in apa cu sare, nu trebuie sa fiarba prea mult, in jur de 10 minute.

Untul se topeste, la foc moderat intr-o tigaie, pana se inegreste usor. Cand incepe sa se arda, se ia de pe foc, se adauga otetul, se amesteca cu lingura de lemn.

Sparanghelul scurs, se aseaza pe farfurie, se sareaza, pipereaza.

Se adauga sosul de unt si bucatele de parmezan.

Trucuri si idei

Ca sa te asiguri ca ai cumparat un sparanghel proaspat cauta unul care are culoare uniforma, fara pete. Verifica si sa nu fie lemnos, de obicei cele mai subtiri sunt mai putin lemnoase.

Daca te deranjeaza partea lemnoasa ii poti curata coaja (pe care o poti pastra pentru a face o supa de sparanghel).

Sparanghelul nu fierbe uniform. Din aceasta cauza este mai bine sa nu il scufunzi cu totul in apa, ci doar cu partea de jos a tulpinii, lasand restul sa se faca la aburi.

Video

Daca nu ati mai gatit pana acum sparanghel atunci video de mai jos va poate fi de ajutor invatandu-va cum sa il curatati, cum sa il puneti la fiert.

Sursa foto