Autentificare

Înregistrare

Spuma de mango, cea mai simpla reteta

Atunci cand suntem in cautarea unui desert care sa fie hranitor, racoritor si cu mai putin zahar, nu ne putem gandi decat la niste fructe exotice, … mai bine zis la o spuma de fructe de mango.

Este un desert atat de bun, incat nici nu-ti dai seama cand iti termini cupa, aspirand  la urmatoarea.

Varinte de a face spuma de mango, sunt numeroase, dar vom alege pe cea la care galbenusurile de ou batute spuma vor fi fierte la bain-marie, mai ales ca pe timp de vara adaugate crude intr-un desert nu sunt prea sanatoase.

Ingrediente pentru spuma de mango

3 fructe de mango bine coapte

3 oua

4 linguri miere de albine

4 linguri zeama de lamaie

4 linguri suc de portocale

cateva picaturi de esenta de vanilie

cateva frunze de menta ( ptr decor)

fructe de padure ( ptr ornat )

topping de ciocolata ( optional )

Cum se face spuma de mango

Fructele de mango se curata de coaja si se elimina samburele, apoi pulpa se va taia bucati mici, se vor adauga intr-un blender impreuna cu zeama de lamaie si sucul de portocale, mixandu-se pana se va obtine o pasta omogena.

Separam albusurile de galbenus in boluri diferite.

Galbenusurile le batem impreuna cu mierea de albine topita in cuptorul cu microunde, cu ajutorul unui mixer pana devin o spuma albicioasa, apoi le punem pe bain-marie, amestecand cu un tel in mod constant, pana se ingroasa si se formeaza o crema ca o smantana groasa.

Crema se va lasa la rece, apoi calduta se amesteca cu spuma de mango si cu albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecandu-se cu un tel cu miscari lente circulare.
Am atasat un video, ca sa vedeti cea mai simpla modalitate de a curata un mango

Spuma de mango se va transfera in cupe transparente, apoi se dau la rece in frigider timp de 2 ore, apoi servita si decorata fiecare cupa la alegere cu: fructe de padure, un topping de ciocolata si cu cate o frunza de menta verde.

Video

Dupa cum spuneam, reteta de mai sus este cea mai simpla. Odata ce o stapaniti puteti trece la pasul urmator, adaugand gelatina si smantana si preparand deserturi mai sofisticate.

Sursa foto