Autentificare

Înregistrare

Strudele cu morcovi si nuci

Tot ce este bun, nu se poate uita niciodata !

Vom face o reteta de strudele cu morcovi, pe care cred ca fiecare dintre noi gospodinele am dorit sa o facem, dar timpul… nu prea tine cu noi.

Pentru ca nu se necesita foarte multe ingrediente si se gasesc usor, cu mult curaj vom face aceasta reteta.

Strudele cu morcovi si nuca sunt savuroase si gustoase, aducandu-ne aminte de zilele friguroase cand la gura sobei savuram un ceai cu o portie de strudel.

Ingrediente strudele cu morcovi si nuca

1 pachet foi pentru placinta

1oo g unt

100 ml ulei ( pentru uns foile intre ele )

6-7 morcovi

1 cana zahar

1 cana miez de nuca ( sau migdale )

1 lingurita scortisoara

2 plicuri zahar vanilat

1 portocala ( zeama si coaja )

1 pachet zahar pudra ( ptr decor )

Cum pregatim strudele cu morcovi si nuci

Curatam morcovii, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie de teflon punem untul la topit si punem morcovul ras la calit, amestecand pana cand scade zeama.

Pe parcurs adaugam zaharul, zeama de portocala, zaharul vanilat si lasam la calit in continuare, pana se va topi zaharul.

Dam tigaia de pe foc si adaugam miezul de nuca tocat marunt ( sau migdale ), scortisoara si coaja de portocala rasa, amestecand totul pana se vor incorpora bine ingredientele.

Suprapunem cate doua foi unse fiecare cu ulei, punem umplutura intr-o margine, apoi rulam si inchidem la capete.

Putem cresta rulourile din loc in loc, ca sa le putem portiona mai usor.

La fel vom proceda cu restul de foi si umplutura.

Pregatim tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si asezam rulourile pe care le ungem cu putin sirop din zahar  ( intr-un ibric punem o ceasca de apa la fiert cu 4 linguri de zahar ).

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute ( pana vor capata o culoare aurie rulourile ).

Dupa ce s-au racit, le pudram cu zahar pudra si putina scortisoara.

Sunt bune pentru pauza dintre mese si pentru un pachetel la scoala pentru copii.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments