Autentificare

Înregistrare

Stufat din carne de miel

Fara stufat din carne de miel, parca nu ar fi Pastele.!!… fiind o traditie bine intelenita si un preparat traditional romanesc.

Calitatea acestei retete se bazeaza pe abundenta verdeturilor si un mod inspirat de a folosi toate partile din miel ( coaste, gat etc.. ) ce nu se poate folosi la friptura de la tava.

Este un preparat usor de facut, delicios, iar familia sau invitatii il vor savura cu placere.

Ingrediente stufat din carne de miel

Este bine de stiut ca ceapa verde, usturoiul verde, verdeturile ( marar, patrujel ) dau savoare stufatului de miel.

1 kg carne miel ( coaste, gat, 300 g carne macra sau di pulpa )

2 cepe uscate

15 legaturi ceapa verde

10 legaturi usturoi verde

4 linguri ulei vegetal

2 linguri faina alba

4-5 linguri zeama lamaie ( ptr a diminua mirosul si gustul de miel )

1 legatura de stevie

1 legatura marar verde

1 legatura patrunjel verde

2 linguri bulion

sare, piper

Cum se face stufatul din carne de miel

Intr-o cratita inalta si larga ( cu diam de 24 cm ) punem la incalzit uleiul si adaugam ceapa taiata marunt ( atat cat va deveni translucita ), urmand carnea de miel taiata bucati ( pentru a se rumeni si schimba culoarea ) la foc mic, inabusit.

Cand carnea s-a rumenit putin adaugam faina, amestecand cu o lingura, dupa care punem apa ( cat va cuprinde carne ) si lasa la fiert acoprit cu un capac cca 30 minute ( pana carnea va fi aproape fiarta ).

Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se va taia bucati mari de 5-6 cm, urmand a fi adaugate  in cratita la fiert cca 10 minute, dupa care se adauga bulionul desfacut cu putina apa, verdeata ( mararul, patrunjelul ) tocata fin, lasand sa mai dea in doua-trei clocote.

Stufatul din carne de miel se va asezona la final cu sare si piper dupa gust si zeama de lamaie ( pentru a-i diminua putin gustul si mirosul de miel )

Si pentru a iesi si mai gustos se poate baga in cuptorul preincalzit la 190 de grade, 10-15 minute, pentru a scadea putin sosul.

Stufatul de miel este si mai bun daca se va servi cu paine proaspata de casa, alaturi de o salata verde cu ceapa si ridichi.

 

POFTA BUNA !!!

 

Facebook Comments