Autentificare

Înregistrare

Suc de capsuni cu nuci macinate

Este un suc natural, in care vom adauga cate nuci macinate, foarte importante si in alimetatia celor mici.

Au trecut sezonul capsunilor? … nu-i nimic, le gasim sub forma congelata, la noi in frigider sau in supermarket.

Vom folosi la prepararea acestui suc capsuni (dar se poate prepara din orice fruct proaspat de sezon sau din supermarket ), deoarece acestea sunt  atractia celor mici si un fruct foarte iubit de ei, folosind  si nuci macinate.

Daca sucul nu va fi suficient de dulce, e de preferat sa adaugam putina miere de albine, pastrand astfel reteta in sfera BIO.

Sucul din fructe este hranitor, vitaminizant si remineralizant, inlocuind cu succes un mic dejun.

Proprietati benefice ale miezului de nuca: ( doar cateva mai esentiale )

  • Contribuie la imbunatatirea memoriei
  • Sporeste capacittea de concentrare ( in special pentru copii care merg la scoala )
  • Regleaza nivelul colesterolului
  • Are un continut ridicat de minerale, vitamine si grasimi vegetale (mult mai bune decat cele de origine animala )
  • Contributie esentiala intr-o multitudine de retete culinare

Ingrediente suc de capsuni cu nuca macinata

500 g capsuni proaspete ( sau congelate ) sau la alegere orice fructe

1 portocala

100 g nuci crude macinate fin

1-2 linguri de miere de albine

Cum se face suc de capsuni cu nuca macinata

Miezul de nuca crud si bine uscat, se va macina folosind dispozitivul special sau robotul de bucatarie.

Capsunile daca sunt proaspete se vor spala sub jet de apa rece, apoi indepartate coditele si lasate la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt congelate se lasa intr-un castron in frigider sa se decongeze de cu seara.

Portocala se va taia in doua jumtati care vor fi storse intr-un storcator manual.

In blenderul de bucatarie se va pune: capsunile, zeama de portocala si mierea de albine, mixandu-se cca 20-30 secunde, pana cand amestecul devine omogen.

In sucul obtinut se va incorpora nuca macinata ( cat se va dori..1-2 linguri sau toata cantitatea macinata ), omogenizandu-se cu o spatula.

Sucul de capsuni cu nuca macinata se va consuma imediat inlocuind  micul dejun sau ca o gustare intre mese ( fiind foarte consistent ).

Se va servi in pahare inalte, decorate cu o frunza de menta sau cu bucati de capsuni.

POFTA BUNA !!

Sursa foto