Autentificare

Înregistrare

Sufle de morcovi cu sos de ceapa si ciuperci

Atunci cand te gandesti la sufleu de morcovi iti spui ca trebuie sa fie ceva foarte bun pentru copii pentru ca este asa de dulce si parfumat. Insa in aceasta reteta il vom face si pe gustul adultilor, adaugandu-i un sos de ceapa cu ciuperci. In acest fel fiecare il poate manca dupa gustul sau.

Ingrediente sufleu de morcovi cu sos de ceapa si ciuperci

Pentru sufleu morcovi

600 g morcovi tineri ( cei grosi pot fi lemnosi )

3 oua

50 g branza telemea rasa ( dulce sau sarata )

50 g unt (uns vas ptr cuptor )

3 linguri gris ( sau faina )

1 lingurita praf de copt ( ajuta la crestere a sufleului )

2-3 linguri zeama lamaie

un praf de sare

1 lingurita zahar

Pentru sos ceapa si ciuperci

300 g ciuperci Champignon

2 cepe potrivite

200 ml suc de rosii

1 00 ml apa

2 linguri unt + 1 lingura ulei vegetal ( ptr a nu se arde untul )

un praf de sare

un praf de piper

1/2 lingurita oregano

1/2 legatura marar

Cum se face sosul de ceapa si ciuperci

Cat sufleul va sta in cuptor, se va face sosul de ceapa cu ciuperci ( pentru a fi servit odata cu sufleul ).

Intr-o tigaie de teflon se vor pune untul si uleiul la incalzit, apoi este adaugata ceapa tocata marunt ( la calit cca 2-3 minute cat va deveni translucida ).

Se va amesteca ceapa cu o spatula in continuu ( ptr a nu se arde ),  dupa care sunt adaugate si ciupercile taiate in jumatati ( daca sunt mici ) sau in sferturi ( daca sunt mari ) impreuna cu apa calduta.

Se va lasa sa fiarba totul inabusit, acoperita tigaia cu un capac ( cca 15 minute, atat cat va scadea lichidul, formandu-se un sos vascos ).

Spre final se va adauga sosul de rosii, piperul, sarea si oregano, lasand sa mai dea intr-un clocot-doua 3-4 minute

In momentul servirii, alaturi de sufleul de morcovi se va servi sosul de ceapa si ciuperci decorat pentru aspect apetisant cu marar proaspat tocat fin.

Cum se face sufle de morcovi cu sos de ceapa si ciuperci

Morcovii spalati, curatati cu un dispozitiv de legume, se vor taia in bucati de 2 cm, apoi sunt pusi la fiert intr-o oala cu 2 l apa fierbinte si un praf de sare cca 2o minute.

Dupa ce au fiert, morcovii se vor pune intr-un blender la mixat impreuna cu untul, pana se va obtine un fel de piure.

Se vor adauga in blender peste piureul de morcovi:  ouale, branza telemea rasa, grisul ( sau faina ), praful de copt, zaharul mixandu-se in continuare.

Compozitia de piure obtinuta se va asezona dupa gust cu sare, piper si zeama de lamaie.

Intr-un vas Jena tapetat cu unt se va transfera compozitia de piure de morcovi si este dat vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute ( atat cat se va rumeni usor si mari in volum ).

Sufleul de morcovi se va servi fierbinte (  scos din vas cu ajutorul unei linguri, acesta fiind moale si pufos ) alaturi de sosul de ceapa si ciuperci pregatit in prealabil.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments