Autentificare

Înregistrare

Sufleu de ficat de miel

Pentru masa festiva de Pasti, cand casele noastre sunt pline de musafiri, la loc de cinste se afla minunatele preparate din carne de miel.

Ca de obicei, in aceasta zi, gospodinele etaleaza pe masa festiva tot ce au facut mai bun si retete mai putin cunoscute.

Vom pregati o reteta mai indrazneata in afara de drobul de miel traditional, care este la fel de gustoasa, usor de facut, si anume un sufleu la care folosim ficatul de miel ( fara sa ne abatem de la traditia de a consuma carne de miel in ziua de Pasti )

Ingrediente sufleu de ficat de miel

500 g ficat de miel

250 g pipote

50 g unt

200 ml lapte

3 oua

2 linguri faina

1/2 legatura marar

1 legatura ceapa verde

2 linguri pesmet ( ptr tapetat tava )

2 linguri unt sau ulei ( ptr tapetat tava )

sare, piper

Cum se face sufleu de ficat de miel

Ficatul de miel il punem la fiert impreuna cu pipotele si cu 1 lingurta de sare, cca 30 minute ( avand grija sa luam spuma formata pe marginea oalei ).

Intre timp, intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti, punem la incins untul, se adauga faina, se amesteca energic cu un tel, apoi se toarna laptele rece putin cate putin ( pana se va dizolva bine faina ), amestecand continuu pana se va ingrosa sosul.

Acesta se va asezona cu sare, piper si lasat la racit.

Ficatul fiert se va da bucati prin masina de tocat, iar pipotele se vor taia bucati mai mari ( ptr a fi vizibile in sufleu ).

Ouale se vor separa… albusul de galbenus.

Albusul se va  bate spuma tare, iar galbenusurile le vom adauga in sosul alb impreuna cu ficatul tocat, pipotele, ceapa verde tocata fin, mararul tocat fin  si spuma de albus, amestecandu-se usor de jos in sus pentru a se amesteca ingredientele bine.

Intr-o tava potrivita de cozonac, unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet, vom turna compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Sufleul de ficat de miel se va servi  feliat (4-5 cm ), rece pe platou intins decorat cu salata verde.

 

POFTA BUNA !!

Facebook Comments