Autentificare

Înregistrare

Sufleu de linte cu praz

Lintea este un aliment gustos si sanatos, chiar daca i-au fost descoperite calitatile nutritive mai tarziu in bucatariile noastre de acasa.

Are un gust si o savoare deosebita, gatindu-se in multe feluri (supe, prajita ca fasolea, sufleu la cuptor etc.. ), in combinatie cu prazul ( care este foarte gustos ).

Vom face un sufleu de linte cu praz, unde totul s-a pregatit pregatit mai mult fiert, fara prajeli, fiind indicat si pentru persoanele cu un anumit regim alimentar ( se poate renunta la cascavalul ras deasupra sufleului si a oualor, sufleul fiind la fel de gustos si savuros ).

Ingrediente sufleu de linte cu praz

250 g linte rosie

3 oua

500 g praz ( partea alba pana la frunze )

1 ceapa potrivita

3 linguri ulei vegetal

1 foaie dafin

1/2 lingurita chili

3 linguri pesmet

50 g unt ( tapetat vasul ptr cuptor )

1 ceasca lapte

2 linguri de zeama de lamaie

100 g cascaval  de consistenta tare ( ornat sufleul )

sare, piper

Cum se face sufleu de linte cu praz

Lintea rosie se va spala sub jet de apa, apoi este pusa la inmuiat intr-un litru apa de seara. A doua zi se pune la fiert impreuna cu ceapa tocata marunt, foaia de dafin, un praf de sare pentru cca 30 de minute. Cand este gata se va pune la  scurs intr-o strecuratoare.

Prazul se va taia bucati de cca 1cm. Este pus la fiert impreuna cu uleiul, un praf de sare pentru 20 minute cat se va inmuia si se vor desface foile, urmand a fi pus  la scurs  si racit intr-o strecuratoare.

Intr-un vas incapator, vom pune lintea fiarta, prazul, galbenusurile de ou, praful de chili, 2 linguri zeama lamaie, albusul batut spuma, ceasca de lapte, sare, piper dupa gust, amestecand totul cu o spatula pana la incorporarea completa a ingredientelor si a aromelor.

Intr-un  vas termorezistent rotund ( diam 24m ) tapetat bine cu unt si pesmet, transferam compozitia pentru sufleu,  punem cascavalul ras pe razatoarea mare, apoi dat vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute ( cat se va rumeni la suprafata ).

Vasul  nu se va scoate imediat din cuptor, deoarece sufleul  se va lasa si nu va mai fi pufos, ci se va inchide ochiul de la cuptor si se va lasa usa intredeschisa pentru 10-15 minute.

Sufleul de linte cu praz se va servi cald imediat, dar merge si rece, alaturi de niste brocoli sotat in unt, cu friptura alaturi sau fara.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto