Autentificare

Înregistrare

Sufleu de orez cu nuci si migdale

Este un desert  al copilariei, simplu, delicios si chiar destul de dietetic.

Variante de sufleu de orez intalnim peste tot in lume, la care ingredientele pot fi diverse, cu fel de fel de combinatii.

Sufleul este de fapt o budinca mai pufoasa, datorita albusurilor care incorporeaza aer si ii confera textura corespunzatoare.

Este foarte usor de preparat, cu grad de dificultate redus, cu ingrediente usor de procurat.

Ingrediente sufleu de orez cu nuci si migdale

6 oua

1 cana orez bob rutund

3 cani apa ( pentru fiert orezul )

2 cani lapte ( pentru compozitia de sufleu )

7 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

1/2 lingura coaja rasa lamaie

1/2 lingurita scortisoara ( optional –ptr decor )

20 g unt ( uns forma pentru sufleu )

2 linguri pesmet sau gris ( pentru tapetat forma )

50 g nuca ( faramitata )

50 g migdale ( faramitate )

Cum vom face sufleu de orez cu nuca si migdale

Vom spala orezul sub jet de apa pentru a se elimina amidonul pe care-l contine.

Intr-o oala potrivita ca marime punem apa sa dea in fiert cu un praf de sare si apoi orezul pana va absorbi toata apa si deveni moale.

Transferam orezul intr-un vas mai mare pentru a se raci.

Separam albusul de galbenus.

Batem albusurile cu mixerul la turatie maxima pana obtinem o spuma tare aerata.

Adaugam zaharul tos lingura cu lingura mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si luciosa.

Galbenusurile le batem usor cu un tel de bucatarie adaugand laptele, zaharul vanilat, migdalele, nuca faramitata si coaja de lamaie.

Adaugam compozitia de galbenusuri peste orezul racit amestecand cu o spatula de jos in sus pana obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia intr-un vas rotund termoizolant tapetat cu unt si pesmet ( sau gris).

Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 170 grade ( foc mic) pentru 25-30 minute, pana va capata sufleul de orez o culoare usor galbui-maroniu.

Acest sufleu se va servi imediat, deoarece sa va lasa ( dupa racire nu va mai avea acel volum crescut ), dar va fi si asa la fel de apetisant.

Se poate servi cu dulceata, gem si presarat cu putina scortisoara.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto