Autentificare

Înregistrare

Sufleu de prune

Sufleu de prune

Cum se face sufleul de prune

Prunele se vor spala, apoi opari cca 5-10  minute intr-un vas peste care se va turna apa clocotita, urmand a fi indepartata pielita cu ajutorul unui cutit bine ascutit, apoi despicate in doua si eliminat samburele.

Pulpa de la prune se va pune intr-un blender la mixat, pana se va obtine un piure.

Laptele se va pune la incalzit intr-o craticioara impreuna cu mierea de albine, iar intre timp faina se va desface cu putin lapte rece si adaugata peste laptele  incalzit, amestecandu-se continuu cu un tel ( cca 4-5 minute ) pana se va ingrosa ca o budinca, apoi se va da cratita la o parte si lasa la racit.

Cat crema va fi calduta se va adauga untul, piureul de prune, esenta de rom, amestecandu-se usor cu telul.

Compozitia obtinuta se va pune intr-o forma rotunda unsa cu unt ( diam 24 cm ) si data in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 30-35 minute.

Dupa coacere, acest sufleu de prune se va lasa la racit la temperatura camerei, apoi se va da la rece in frigider ( va fi mult mai gustos daca va fi tinut cateva ore la rece in frigider.

Sufleul de prune se va servi portionat in farfuriute, decorat cu zahar pudra sau fistic macinat si alaturi de o inghetata.

Savurare placuta!