Supa crema de broccoli

Crema de Broccoli

Boccoli este o leguma foarte bine cunoscuta, o sursa excelenta de vitamina c,fier,calciu,bogat  in fibre si saraca in calorii.

Vom pregati o supa crema in care vom avea ca ingredient principal broccoli. Este o supa crema atat pe gustul adultilor cat si a celor mici. Se prepara foarte usor si nu prezinta nici un fel de dificultate.

Vom pregati aceasta supa, renuntand la calirea legumelor asa cum stim ca se face, ci le vom fierbe intr-o oala cu capac  mai mult sub abur, pentru a nu se pierde din calitatile lor.

 

Ingrediente pentru supa de broccoli

500 g broccoli sau 2 capatini

2 cepe potrivite

1 morcov

2 cartofi de marime mijlocie

2-3 catei de usturoi

100 ml smantana sau lapte vegetal

3-4 linguri ulei masline

2 rosii(optional)

10 pastai fasole fideluta (optional)

sare,piper

100 g branza feta(optional)

100 g parmezan (optional)

cateva fire de patrunjel

 

Cum se face supa crema de broccoli

Mai intai vom curata broccoli,pe care ii vom rupe in buchetele si le vom pune intr-o oala cu 2l de apa care deja este pe aragaz si fierbe, punand 1 lingurita de sare la fiert pentru cca 20 minute pana ce acestea se vor inmuia putin.

Apoi toate legumele pe care trebuie sa le folosim, le vom curata,spala si le vom taia in bucati mai mari si le vom fierbe si pe ele intr-o oala cu apa si sare, atat cat sa fie ele acoperite in intregime cu apa depasind cu cel putin doua degete deasupra lor. Ordinea nu conteaza la aceste legume, dar vom taia cartofii in cuburi mici, morcovul in rondele mari, ceapa in 2 sau trei bucati, usturoiul il putem pune si intreg, iar daca dorim putem pune si rosiile taiate in bucati mari si pastaile de fasole fideluta. Recomandarea  ar fi sa fie folosite la supa toate legumele amintite,deoarece  gustul la supa va fi mai bun.

Dupa ce toate legumele au fiert, le vom strecura cu ajutorul unei strecuratori mai mari, pe care fiecare o avem in casa, urmand apoi sa le punem pe toate intr-un blender,punand si putina zeama de la legume pentru a subtia putin compozitia din blender.

Apoi  dupa ce totul este gata,vom pune din nou supa intr-o oala pentru cateva clocote , dar totodata in acelas timp o condimentam cu sare si piper dupa gust.

Deasemenea,punem si smantana sau laptele vegetal asta cum avem noi in casa,parmezanul si patrunjelul tocat,dupa care inchidem focul de la aragaz.

Aceasta supa se poate servi in boluri punandu-se deasupra cateva picaturi de ulei si cu cateva cuburi de branza feta sau cu parmezan ras.

Supa poate fi servita alaturi cu paine prajita sau crutoane de paine.

Este o supa foarte delicioasa si cu o savoare deosebita.

Este de preferat a se gati mai ales in anotimpul rece.

 

POFTA BUNA !!!