Autentificare

Înregistrare

Supa crema de dovleac

Mereu suntem in cautare de retete culinare, fie urmarind diferite emisiuni TV, rasfoind reviste culinare sau in discutii cu prietenele.

Dar, pentru ca ne aflam in plin sezon rece, ne-am gandit sa profitam din plin de legume, iar cel mai bun mod de a le folosi sunt in supe,… fie ele cu carne sau ca atare.

Vom face o supa din dovleac, perfecta pentru zile de post, diete si chiar minunata si hranitoare pentru cei mici ( care evita in mod deliberat legumele proaspete ).

Dovleacul cel mai potrivit pentru o supa crema va fi cel rotund si turtit, cu un gust dulce si aromat, fara a mai fi nevoie de  smantana sau carne.

Ingrediente supa crema de dovleac ( pentru 2 persoane )

3-4 felii de dovleac ( sa fie din acel soi de dovleac rotund si turtit )

1 ceapa

1 ardei gras galben

1 cutie rosii decojite

1 crenguta de cimbrisor

2 linguri ulei de masline

1 lingurita de chimen

crutoane de paine

2 l apa

sare. piper

Cum se face supa crema de dovleac

Ceapa se va curata si taia solzisori, urmand a fi pusa la calit intr-o oala ( care se va folosi pana la sfarsitul supei ) cca 2-3 minute.

Usturoiul se va taia feliute subtiri si adauga peste ceapa, amstecandu-se energic ( pentru a nu se arde ).

Cand s-au inmuiat, se va adauga dovleacul taiat in cuburi, ardeiul gras taiat fasii groase si cu rosiile de la cutie, impreuna cu sucul lor, lasandu-se la calit pentru cca 4-5 minute.

Peste legumele gatite se vor adauga cei 2 l de apa calduta,  apoi oala se va acoperi cu un capac si se va lasa totul la fiert cca 20-25 minute.

Cu 10 minute inainte de a se opri focul, supa se va condimenta dupa gust cu: sare, piper, chimen si crenguta de cimbrisor ( care se va indeparta in momentul mixarii ).

In blenderul de bucatarie, se va transfera zeama impreuna cu legumele fierte si uleiul de masline, mixandu-se cca 3-4 minute pana se va obtine o crema supa fina de dovleac ( cu o culoare galbena-rosiatica ).

Supa crema de dovleac se va servi in boluri individuale cu crutoane de paine prajita in cuptor.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto