Supa crema de legume

Supa-crema-de-legume

Supa crema de legume este solutia atunci cand ai copii mofturosi care nu vor sa simta consistenta legumelor fierte. Dar este potrivita si daca vrei sa mai variezi modul clasic in care servim supele.

In plus, se face mult mai rapid decat o supa obisnuita de legume, intrucat nu mai stai sa le tai cu grija si nici nu mai conteaza ordinea in care le adaugi.

Ingrediente supa crema de legume ( ptr 2-3 persoane )

2 morcovi potriviti

2 cartofi albi

1 dovlecel

2 felii radacina de telina

1 radacina pastarnac

2 praz ( partea alba )

1 ardei gras potrivit

1 lingurita paprika

un cub de unt (optional… cand supa nu va fi pentru o zi de post )

100 g smantana ( ptr decor ) optional

3-4 linguri de zeama lamaie ( optional )

1/2 legatura patrunjel

sare, piper

Cum se face supa crema de legume

Legumele pentru supa se vor curata ( cu ajutorul unui dispozitiv de legume acolo unde va fi cazul : morcov, pastarnac, telina, catofi si curatate de coaja si semintela : ceapa, ardei gras ), spala si taiate in bucati mari.

Se vor pune la fiert toate odata ( deoarce oricum vor fi pasate si nu conteaza ordinea ) intr-o oala (2,5 l capacitate ) cu 1 l apa rece ( sa fie acoperite cu apa ) cca 25-30 minute, cat se vor inmuia legumele.

Cand legumele vor fi fierte, acestea se vor pune la strecurat de zeama in care au fiert  intr-o strecuratoare . Zeama nu se arunca.

In blenderul de bucatarie se vor pune legumele strecurate impreuna cu 1 ceasca de zeama de legume, mixandu-se pana devin o pasta omogena.

Pasta de legume se va transfera din nou in oala, adaugandu-se zeama de la  legumele fierte ( atat cat se va dori ca supa sa fie fluida ), asezonandu-se cu paprika dulce ( sau iute ), zeama de lamaie ( optional ), sare si piper dupa gust.

Se mai lasa supa crema de legume sa mai dea intr-un clocot-doua ( cca 5-6 minute ) la foc potrivit, apoi se va da oala la o parte.

Cubul de unt se va pune in supa crema de legume cand focul va fi stins ( astfel supa va fi mult mai cremoasa si gustoasa )

Daca supa crema de legume va fi pentru o zi de post, atunci se va renunta la unt.

Supa crema de legume se va servi fierbinte sau rece, in boluri individuale, decorate cu patrunjel verde tocat si 1 lingura de smantana ca si decor.

Trucuri si idei

Supa crema de legume se poate servi cu crutoane de paine prajita in unt.

POFTA BUNA !!!