Autentificare

Înregistrare

Supa crema de porumb

Iubim porumbul – il mancam in mamaliga, sub forma de floricele sau pur si simplu copt, cu numai un pic de sare.

Acum este momentul sa ne obisnuim sa il consumam si sub forma de supa crema. Pentru ca este delicioasa si se face foarte rapid. O supa in 20 de minute!

Cel mai bun moment pentru a face o asemenea supa este la sfarsitul verii, inceputul toamnei, cand gasesti de cumparat stiuleti de porumb. Dar poti sa o faci oricand in timpul anului, daca iei porumb la conserva.

Ingrediente pentru supa crema de porumb

3 stiuleti de porumb

1 ceapa taiata marunt

2 catei de usturoi

2 linguri de ulei

2 cartofi (pot sa fie rosii)

sare si piper

2 cani de supa de legume (sau apa, daca nu exista)

2 cani de lapte (poate sa fie lapte de migdale daca tii post)

ceapa verde (pentru garnitura)

Cum se face supa crema de porumb

Incepe prin a curata porumbul de pe stiuleti. Daca nu ai mai facut asta niciodata, intai indepartezi frunzele care il inconjoara, apoi tai cu cutitul, ca si cum ai indeparta marul de cotor.

Intr-o tigaie cu peretii inalti pune uleiul si ceapa cu usturoiul. Lasa pentru 3, 4 minute.

Intre timp, cureti cartofii si ii tai cubulete. Ii adaugi in tigaie impreuna cu sare si piper. Acoperi cu un copac si ii lasi sa se inmoaie. In jur de 5 minute. Se pune si porumbul.

Acum este momentul ca toate sa fiarba. Asa ca pune si laptele si supa de legume (sau apa, daca nu ai). Se tin pe foc pana cand cartofii sunt facuti.

Se pune supa in blender si se face crema.

Se serveste calda, garnisita cu ceapa verde taiata marunt. Se mai pot pune si boabe intregi de porumb si boia de ardei pentru mai multa culoare.

Sursa foto

Facebook Comments