Autentificare

Înregistrare

Supa crema din legume congelate

Supa crema de legume

Cum se face supa crema din legume congelate

Intr-o olita potrivita ( 1,5 l ) se va pune untul la incalzit, ceapa taiata marunt ( pana va deveni translucida ), cca 1 minut,  apoi faina care  se va stinge cu laptele usor incalzit, amestecandu-se energic cu telul ( pentru a nu se face cocoloase ).

Legumele congelate ( amestec  cuburi/tocate din  broccoli, mazare, fasole fideluta verde/galbena, porumb dulce etc.. ) se vor pune in oala la fiert la foc moderat, cca 20-25 minute,  asezonand  cu sare, piper, amestec condimente aromatice si frunza de salvie ( care se va indeparta dupa fierbere ).

Optional, pentru persoanele ca dorersc o supa colorata,  se poate adauga in timpul fierberii pasta de tomate dizolvata in putina apa/lapte.

Cand legumele sunt fierte, totul se va transfera usor in blender la mixat cu ajutorul unui polonic ( pentru a se evita oparirea cu supa fierbinte ), adaugandu-se putin cate putin din  smantana de gatit.

Supa crema din legume congelate obtinuta, se va transfera intr-un vas rotund, servita la masa in boluri individuale cu parmezan ras deasupra din belsug si decorata cu patrunjel proaspat tocat.

Optional, supa crema din legume congelate se mai poate servi si cu crutoane de paine prajita la cuptor/tigaie.

POFTA BUNA !!