Autentificare

Înregistrare

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Cum se face supa de ceapa

Ceapa si telina se vor curata, spala, apoi taiate: ceapa solzisori; telina in cubulete.

In oala pentru supa, se va turna uleiul la incalzit, urmand a fi puse legumele la calit, pana se vor inmuia, amestecandu-se continuu cu o spatula ( sau lingura de lemn, ca la bunica ).

Cu apa calduta se va stinge totul, turnandu-se apoi treptat sucul de rosii si usturoiul taiat feliute subtiri ( pentru aroma), continuandu-se fierberea la foc moderat cca 20-25 minute, acoperind olita cu un capac.

Intre timp se pot face crutoane din paine alba/integrala, prajite intr-o tigaie de teflon cu unt, pana se vor rumeni ( vor da gust mai bun in supa de ceapa ).

Cand supa de ceapa va fi aproape gata, se va asezona cu sare, piper dupa gust, lasand-o sa mai dea intr-un clocot-doua.

Supa de ceapa se va servi calda in boluri individuale, presarandu-se cascaval ras/branza rasa ( telemea sarata ) cu crutoane de paine rumenite sau o felie de paine prajita.

POFTA BUNA !!