Supa de rosii cu fidea

Supa de rosii cu fidea are o consistenta placuta cu gust de rosii, servita si rece, numai buna pentru zilele calduroase de vara.

Este o supa sanatoasa care ar trebui facuta cel putin de 2-3 ori pe saptamana, datorita proprietatilor nutritive pe care rosiile le contin.

Ingrediente supa de rosii cu fidea

1 kg rosii bine coapte

1 morcov potrivit

1 ardei gras

1 ceapa ( pusa intreaga la fiert, apoi indepartata )

100 g fidea

2 linguri ulei de masline

1 catel de usturoi ( ptr aroma)

sare

cateva frunze de patrunjel verde proaspat tocat ( pentru decor si aroma )

Cum se face supa de rosii cu fidea

Ca sa obtinem o supa de rosii mai gustoasa ( acest lucru fiind la alegere ), vom sota legumele pentru 3-4 minute.

Intr-o oala cu capacitate de 2l adaugam uleiul, apoi legumele taiate dupa felul cum le dorim in supa ( cuburi micimorcovul; ardeiul gras taiat fasii ), amestecandu-le continuu pentru a nu se arde, apoi adaugate rosiile pe care le-am tras in masina speciala de rosii ( indepartand semintele si obtinand numai pulpa ), urmand sa adaugam 1 l de apa, lasand sa fiarba totul cca 30 minute.

Ceapa curatata si spalata, o adaugam in supa numai pentru gust, dupa care o indepartam din oala.

Daca dorim o supa de rosii mai limpede, atunci o putem strecura si folosi numai zeama cu gustul de legume.

Aproape de final adaugam fideaua si verdeata tocata fin ( sau aceasta se poate adauga in farfurie in momentul servirii ), apoi asezonand dupa gust cu sare.

Supa de rosii se va servi in boluri individuale, calda, rece cu crutoane de paine facute in casa.

 

POFTA BUNA !!

Video

Aceasta supa are un gust si mai bun daca rosiile sunt puse un pic la cuptor inainte de a fi puse in supa. Urmariti video de mai jos pentru a vedea despre ce este vorba