Supa de rosii cu galuste din pesmet alb (bavareze)

Supa de rosii cu galuste bavareze din pesmet

Supele de vara preparate dintr-o multitudine de legume dupa gust sau din una singura, nu pot fi gustoase daca nu se adauga si 1-2 catei usturoi, ceapa ( chiar daca nu vor fi pasate si indepartate apoi ), iar la final adaugat un cubulet mic de unt ( sau cateva cuburi de carne/crutoane de paine )…OPTIONAL.

Vom face o supa de rosii cu galuste “modificate” putin, folosind in loc de gris  un ingredient cunoscut si anume: pesmet ( care ne poate scoate din impas atunci cand grisul lipseste din bucatarie)…..asigurandu-va ca vor iesi  galuste cu o textura moale si pufoase.

 

Ingrediente supa de rosii cu galuste din pesmet alb

1 kg rosii bine coapte

1 ceapa

1 ardei gras

1 morcov

2 catei usturoi ptr aroma ( indepartati dupa fierbere )

1 fir de telina frunze ( ptr aroma )

1/2 legatura patrunjel verde ( ptr decor )

2,5 l apa

Pentru galuste din pesmet alb

2 oua

4-5 linguri de pesmet alb ( se va proceda la fel ca si din gris, mai mult pesmet sau mai putin )

un praf de sare

1 lingura ulei vegetal

un praf de piper ( optional )
Cum se fac galustele din pesmet alb
Galustele pentru supe de legume/pasare, se vor face in momentul cand totul va fi fiert, aproape de sfarsit cu cel putin 10 minute.

Intr-un bol mic, se vor sparge ouale, batute spuma cu un praf de sare, ulei vegetal, piper macinat cu ajutorul unui tel, apoi adaugat in ploaie putin cate putin pesmetul alb ( procedandu-se la fel ca la gris ), continuandu-se omogenizarea inca 1 minut.

Cu o lingurita/lingura inmuiata in supa, se vor forma galuste,  puse apoi in supa fierbinte ( focul fiind domol ), lasate la fiert cca 10-15 minute, pana se vor ridica la suprafata.