Autentificare

Înregistrare

Supa de rosii cu taitei de casa

Supa de rosii cu taietei de casa

Dupa o zi de munca istovitoare nu ar strica o supa de rosii rece cu niste taitei de casa, racorindu-ne sufletul pe o zi caniculara de vara.

Aceasta supa de rosii este recomandata ca meniu mai ales persoanelor hipertensive.

Ingrediente supa de rosii cu taitei de casa

2 kg rosii bine coapte

1 ceapa

2 cartofi

1 ardei gras

500 ml supa legume/pui/apa

cateva frunze de telina

2 linguri ulei masline

1/2 legatura patrunjel verde

sare, piper

Pentru taitei de casa

1 ou

1/2 cana faina ( un aluat elastic bun de lucrat )

2-3 linguri apa calduta

sare

Cum se fac taitei de casa

Intr-un bol se va pune oul cu sare si putina apa calduta, amestecandu-se bine cu un tel, adaugandu-se faina alba cate putin si framantandu-se cu mana pana se va obtine un aluat bun de lucrat.

Aluatul se va intinde cu ajutorul unui sucitor pe un blat de lucru presarat cu faina, cat mai subtire posibil, apoi se va lasa la zvantat cca 5 minute, dupa care se va rula si taia fasii subtiri cu un cutit bine ascutit, rasfirandu-i usor cu mana si lasati la uscat.