Supa de rosii cu usturoi

Supa de rosii cu usturoi

Cum se face supa de rosii cu usturoi

Legumele curatate  de coaja, spalate si taiate in cuburi potrivite (morcovul, ceapa, pastarnacul si telina ), se vor pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita ( cca 1,5 l ) impreuna cu orezul spalat in mai multe ape ( cca 30 minute ).

Separat, rosiile spalate se vor da pe razatoara cu ochiuri mari ( coaja se va indeparta pe masura ce vor fi date pe razatoare, deci nu mai trebuiesc decojite sau oparite inainte ) si puse la inabusit intr-o tigaie de teflon cu uleiul de masline incalzit ( cca 2-3 miute ).

Dupa ce legumele sau inmuiat si orezul fiert bine, se vor adauga rosiile inabusite,lasand sa mai fiarba inca 10 minute, adaugandu-se in acest timp si cateii de usturoi, pentru aroma.

In robotul de bucatarie sau blender, se va transfera supa fierbinte ( cu mare grija cu ajutorul unui polonic ), mixandu-se pana se va forma o pasta-crema.

Supa-crema obtinuta, se va transfera intr-un bol incapator, apoi servita la masa in boluri mici individuale.

Deoarece contine si orez, va fi o mancare foarte potrivita si hranitoare pentru cei mici ( peste 6 luni ), dar si pentru persoanele cu un regim alimentar sau pentru acei care sunt la dieta.

Supa de rosii cu usturoi se poate consuma calda, rece, decorata cu patrunjel proaspat tocat fin.

Trucuri si idei

O astfel de supa de rosii cu aroma de usturoi se poate servi si fara a fi data prin blender, ci cu o zeama stecurata impreuna cu niste galuste din gris sau numai cu orez fiert.

POFTA BUNA !!

Sursa foto