Autentificare

Înregistrare

Supa de taitei

supa_de_taitei

Ca sa incalzim sufletele familiei pe o vreme racoroasa de octombrie, nu ne ramane decat sa dam o fuga prin piata sa cumparam cele necesare pentru a face o supa.

Este o supa delicioasa, plina de amintiri, asa ca o vom face dupa reteta bunicilor si a mamelor. Este indicata si in caz de regim alimentar sau la o dieta.

Ingrediente supa cu taitei

1/2 piept pui dezosat 300 g ( optional )

1 morcov potrivit

1 radacina pastarnac

1/2 radacina telina

1/2 ardei gras

1 praz ( doar partea alba )

2 cartofi potriviti

taitei de casa 100-200 g ( cat de groasa dorim supa )

1 lingura de ulei de floarea soarelui ( ptr a crea supei acel aspect apetisant de „stelute de grasime”)

2 -2,5 l apa

sare

piper alb (optional )

Cum se face supa cu taitei

Intr-o oala cu capacitate de 3 l, se va pune apa la incalzit impreuna cu uleiul si pieptul de pui intreg, spalat si curatat de pielita.

Dupa 10 minute,  cand incepe sa fiarba in clocote mici, se va inlatura spuma creata pe marginile oalei cu ajutorul unei palete de spumuit speciala ( adaugandu-se 1 lingura de apa rece, aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care va fi iarasi inlaturata).

Daca faceti supa fara carne, incepeti reteta de aici:

Cand supa nu va mai avea nici o urma de spuma, se vor adauga legumele (morcovul, prazul, pastarnacul, telina, ardeiul gras si cartofi ) curatate, spalate si taiate dupa cum se va dori sa apara in supa ( acestea se pot consuma impreuna cu taiteii si supa, sau se pot scoate din oala si folosite la o garnitura de friptura de orice fel ).

Dupa ce legumele s-au pus in oala sa fiarba impreuna cu carnea ( pentru a se intrepatrunde aromele de legume si in carnea de pui ), se va acoperi oala cu un capac ( pentru ca supa sa nu scada prea tare, lasandu-se o mica deschizatura si lasandu-se sa fiarba la foc potrivit cca 30-35 minute.

Cu 15 minute inainte de final se vor adauga taitei cu ou, continuandu-se fierberea ( dar fara capac de data aceasta ) si este asezonata supa cu sare, piper ( optional) dupa gust.

Cand supa cu taitei va fi gata, se va stinge focul si se va decora cu patrunjel proaspat tocat, servindu-se fierbinte in boluri individuale.

POFTA BUNA !!!

Facebook Comments