Autentificare

Înregistrare

Supa spaniola cu cod

Supa spaniola cu peste

Cum se face supa spaniola cu cod

Pestele se va curata, spala si portionat in bucati potrivite ( cat ptr o portie intr-o farfurie ), apoi pus intr-un vas in asteptare.

Legumele se vor curata, spala si taia marunt (ceapa, morcovul, cartofii).

Separat intr-o olita ( capacitate 3 l) cu 2 linguri de ulei se vor pune legumele la calit ( cca 4-5 minute ), urmand a se adauga apa calduta, lasand sa  dea in cateva clocote, urmand mazarea congelata ( sau conservata ), rosiile maruntite si pestele portionat.

Oala se va acoperi cu un capac, lasand sa fiarba totul la foc domol cca 15-20minute ( nu mai mult, deoarece pestele fierbe repede si nu dorim sa fie sfaramat.

Aproape de sfarsit supa cu peste se va asezona cu sare, piper, usturoiul taiat in felite subtiri, patrunjelul proaspat tocat fin.

Supa spaniola cu peste se va servi calda sau rece in boluri individuale cu crutoane de paine prajite in cuptor si acrita ( optional ) cu zeama de lamaie.

Optional, supa cu cod se poate servi la alegere cu 1-2 linguri de smantana.

POFTA BUNA !!