Autentificare

Înregistrare

Tagliatele ( sau spaghetti ) cu sos de ciuperci

Cand dorim o mancare de post care sa contina si ciuperci, putem folosi  ( pentru a se castiga din timpul pretios ) acele ciuperci gata conservate de la borcan, fiind  mai la indemana si mai usor de gatit ( doar cat se vor pune pentru cateva minute intr-un sos, pentru a-si lua din aroma acestuia ).

Vom face o reteta de post cu spaghete si ciuperci, foarte usor de preparat, intr-un timp scurt ( de care mereu avem nevoie ),

Aceasta reteta de tagliatele de post, se poate consuma si cu parmezan ras, numai ca, fiecare persoana isi poate adauga separat in farfurie in momentul servirii.

Ingrediente tagliatele ( sau spaghette ) cu sos de ciuperci

1 pachet tagliatele sau spaghete ( 500 g )

1-2 borcane cu ciuperci intregi ( 1borcan/375 g )

1/2 ardei gras rosu sau 1 ardei iute ( optional )

1 ceapa potrivita

2-3 catei usturoi

2 linguri margarina „Unirea” ptr gatit ( este indicata ptr prajituri si mancaruri )

cateva frunze de busuioc proaspat ( ptr aroma )

100 g parmezan ras (facultativ )

sare, piper

Cum se fac tagliatele ( sau spaghete ) cu sos de ciuperci

Tagliatelele ( sau spaghete ), se vor pune la fiert in apa clocotita cu sare, respectandu-se timpul de fierbere indicat pe ambalaj ( cca 8-10 minute, sa fie al-dente ).

Ceapa curatata si tocata marunt, se va pune la calit in margarina topita  ( intr-o tigaie de teflon cu perti inalti, folosita pana la sfarsit ), pana devine translucida, urmand ardeiul gras taiat in fasii, usturoiul taiat feliute subtiri, amestecandu-se continuu cu o spatula.

Ciupercile  consevate de la borcan, se vor pune la scurs de zeama intr-o strecuratoare, apoi se vor adauga in tigaie la calit, cca 3-5 minute.

Pentru a se evita prajirea, se va adauga zeama de la tagliatelele fierte, formandu-se astfel un sos vascos, datorita amidonului pe care-l contine zeama, lucru care se foloseste foarte des la prepararea sosurilor care se consuma cu paste.

Spre afarsit, sosul se va asezona cu: sare, piper si cu frunze de busuioc proaspat tocate ( pentru aroma ).

Tagliatelele ( sau spaghetele ) fierte, se vor scurge, apoi adaugate in tigaie si amestecate cu ingredientele si cu sosul format,  servite individual in farfurii adanci, imediat ce sunt gatite si cu patrunjel proaspat tocat ( pentru decor si gust ).

Optional, daca nu va fi o mancare de post, tagliatelele ( sau spaghetele ), se pot consuma cu parmezan ras deasupra.

POFTA BUNA !!

Sursa foto