Autentificare

Înregistrare

Tagliatele cu spanac

Cand vrem sa renuntam la mancaruri grele…, gandul ne duce la ceva usor de digerat, sanatos si bineinteles la un preparat repede de facut.

Vom face o reteta de paste tagliatele combinate cu spanac ( fiind perfect ales ), inlocuind astfel vitaminele lipsa din organism ( mai ales daca gatim aceasta reteta iarna ).

Este o reteta usoara, simpla cu ingrediente la un pret accesibil si foarte buna pentru vegetarieni ( inlocuind bacon-ul afumat cu mozzarella ).

Ingrediente paste tagliatele cu spanac

500 g spanac  ( de preferat ar fi proaspat, deoarece se gaseste usor in supermarket )

50 ml ulei masline + un cub mic de unt

100 g bacon afumat ( tocat marunt ) sau branza mozzarella ( optional  si renuntand la lapte )

10 rosii cherry

250 ml lapte

100 g parmezan

3-4 catei usturoi ( taiati feliute subtiri )

sare, piper

Cum vom face paste tagliatele cu spanac

Mai intai punem pastele tagliatele la fiert intr-o oala cu apa multa si un praf de sare ( respectand timpul de fierbere dupa instructiunile de pe ambalaj ).

Spalam frunzele de spanac ( ar  fi bine sa cautam spanac cu frunze mai mici si de un verde crud ) in mai multe ape sub jet, pentru a se elimina impuritatile.

Intr-o cratita de teflon vom pune uleiul de masline si cubul de unt la incins, apoi adaugam rosiile cherry taiate in patru sau jumatati ( depinde de marimea lor ), usturoiul taiat feliute la sotat cca 3-4 minute.

Dupa ce spanacul s-a scurs bine il adaugam in tigaie la sotat cca 5 minute ( atat cat isi va pierde putin din volum ), apoi bacon-ul si laptele, lasand sa dea in doua-trei clocote, adaugand  pastele tagliatele (  lasand pe foc cca 5 minute, dupa care stingem focul )

Pastele tagliatele se vor servi in farfurii adanci cu 2-3 linguri de parmezan deasupra.

Sunt excelente pentru un pranz si de ce nu si pentru o cina !

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments