Autentificare

Înregistrare

Tagliatelle cu ciuperci si pui, varianta dietetica

Pastele, de orice forma si tip, sunt bucuria noastra. Si adesea ne place sa le consumam cu cat mai multe ingrediente si condimente, care uneori nu sunt benefice pentru toate persoanele cu diferite afectiuni de sanatate.

Sunt moduri diverse de a gati aceste paste si sub forma dietetica, cu ingrediente mai putin grase, dar la fel de gustoase.

Vom face paste tagliatele cu ingredinte gatite dietetic, o mancare pe care sigur o vom repeta.

Ingrediente tagliatele cu ciuperci si pui

500 g paste tagliatele ( sau orice fel de paste, la alegere )

1/2 piept pui dezosat ( 200-300 g )

250 g ciuperci proaspete champignon

1 morcov potrivit

1 ceapa

2 linguri ulei masline

condimente naturale ( busuioc uscat sau oregano; sare, piper )

2-3 linguri zeama de lamaie

Cum se fac paste tagliatele cu ciuperci si pui

La aceasta reteta se va evita prajitul ingredientelor in ulei ( asa cum se proceda de obicei ).

Intr-un vas potivit se va pune la fiert pieptul de pui impreuna cu morcovul curatat, taiat in bucati mari, ceapa intreaga ( ptr gust. indepartandu-se dupa fierbere ) si un praf de sare ( cca 20 minute ).

Separat, intr-0 tigaie de teflon cu ulei la incalzit, se vor pune ciupercile  taiate in felii groase la inabusit ( pana cand lichidul lasat se va evapora), presarate cu putina sare si piper ( pentru gust ).

Pastele tagliatele, se vor pune si ele la fiert ( in acelasi timp, pentru a se castiga timp si a se gati odata cu restul de ingrediente cu care se vor servi ), respectandu-se indicatiile de pe ambalaj ( daca dorim niste paste mai putin al-dente, se poate depasi timpul de fierbere.. poate fi de 10-15 minute ).

Pieptul de pui fiert, se va scurge de zeama in care a fiert impreuna cu legumele ( morcovul se va folosi, numai ceapa se va indeparta ) intr-o strecuratoare, apoi portionat in bucati mici si adaugat peste ciupercile inabusite, amestecandu-se cu o spatula.

Optional, dupa preferinte, pastele tagliatele se pot servi in farfurie puse alaturi de pui si ciuperci, sau se pot amesteca inca de la inceput impreuna cu acestea in tigaia de teflon, fiind apoi servite.

Cand sunt servite pastele si celor mici, in farfurie se poate adauga si bucatile de morcov   ( ar fi o masa bogata pentru copii si plina de vitamine ).

Pentru un gust aparte, pastele tagliatele cu ciuperci si pui pot fi presarate un praf de busuioc uscat sau oregano.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto