Autentificare

Înregistrare

Tagliatelle din dovlecei zuchinni cu parmezan ras

Eu ador pastele, însă mă sperie caloriile în plus. Aşa că m-am bucurat tare când am făcut primii tăiţei din dovlecel. Şi apoi am recidivat, iar şi iar.

Ingrediente pentru tagliatelle din dovlecei

Doi dovlecei zuchinni (cei cu coaja verde închis)
Pătrunjel
Un căţel de usturoi
Parmezan (o lingură/ două)
Ulei de măsline
Sare
Piper

 

Ingrediente tagliatelle din dovlecei

Ingrediente tagliatelle din dovlecei

 

Cum se fac tagliatelle din dovlecei

Dovleceii se taie fâşii cu ajutorul unei razătoare de legume. Dacă nu aveţi razătoare specială, puteţi folosi un curăţător de legume şi fructe cu care veţi felia dovlecelul pe lung, până când veţi obţine mai multe fâşii subţiri de dovlecel pe care mai apoi le puteţi îngusta cu lama cuţitului, în funcţie de cât de groşi doriţi să fie tăieţeii, la final.

Cum se taie dovleceii

Cum se taie dovleceii

După ce au fost feliaţi, se pun într-un castron şi se adăugă peste ei, o lingură de sare şi se amestecă. Tăieţeii trebuie lăsaţi la înmuiat, în sare, pentru 30 de minute.

Ulterior se pun într-o oală, şi se adăugă foarte puţină apă fierbinte, cât să îi acopere şi se gătesc pe foc mediu, timp de un minut. După fierbere, dovleceii se pun la scurs într-o strecurătoare, iar apoi se clătesc în apă rece pentru a opri procesul de gătire. La final se aşează, gata scurşi pe un prosop curat, pentru a elimina surplusul de apă.

Într-o tigaie se căleşte un căţel de usturoi zdorbit, în trei linguri de ulei de măsline, după care se adăugă tăieţeii din dovlecel şi se călesc până devin uşor aromaţi. Se condimentează cu sare şi piper, iar deasupra se presara pătrunjel proaspăt tocat şi parmezan ras.

Finalul - in tigaie

Finalul – in tigaie