Autentificare

Înregistrare

Tarta cu spanac, sunca si cartofi

tarta spanac cartofi, sunca si cartofi

Mod de preparare tarta cu spanac, sunca si cartofi

Curatam  cartofii si ii vom pune  intr-o oala mare, la fiert.  Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii facem piure. Adaugam branza crema, smantana, untul și ½ lingurița de sare. Se amesteca toate ingredientele impreuna pana cand totul este incorporat. Dam la o parte.

Spanacul il spalam, curatam de vervuri si il vom baga in apa clocotita timp de 5 minute, cat sa il oparim.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si intr-o tava de ceramica/jena  pe care am uns-o cu ulei de masline vom pune spanacul scurs de apa bine. Apoi puneti branza cheddar rasa deasupra.

Mixam ouale impreuna cu  1 lingura de arpagic , cimbru , sare si  piper si  turnam  uniform peste amestecul de spanac / branza.

Vom pune  feliile  de șunca deasupra in forma de floare,  acoperind amestecul de ou.

Deasupra vom pune  piureul de cartofi, fi cu o lingura, fie cu o punga cu varrf steluta, pentru a avea acest aspect delicios.

Coacem la cuptor la 180 de grade celsius pe raftul inferior al cuptorului timp de cca 30 de minute. La final am presarat ceapa verde taiata marunt. Lasați sa se raceasca cateva minute inainte de taiere si savurati.

Pofta buna!