Autentificare

Înregistrare

Tarta uriasa cu sunca

Tarta cu sunca

Mod de preparare tarta cu sunca

Dam drumul la cuptor, pentru a se incinge la 220 de grade C.

Spalam ardeiul, spanacul si le taiem cubulete, respectiv fasii. Cascavalul il dam prin razatoarea mare si il punem intr-un vas.

Intr-un bol de mixer, vom pune albusurile cu un praf de sare,  pe care le vom mixa pana devin spuma.  Apoi vom adauga galbenusurile cu untul topit si vom mai mixa un pic, pana totul se incorporeaza. La final adaugam faina  si praful de copt si  vom incorpora  totul cu o spatula, cu miscari de sus in jos, pentru a nu se lasa aluatul.

Vom lua o cratita inalta de minim 10 cm inaltime,  pe care o ungem cu unt si tapetam cu faina si vom pune 1/2 din compozitia de blat, vom pune apoi deasupra feliile de sunca/bacon, cat sa acoperim toata suprafata, apoi 1/2 din cascavalul ras, ardei si spanac, apoi vom pune iar un rand de felii de sunca/bacon, apoi iar cascavalul ras, cu ardei si spanac. Peste toate acestea vom pune iar compozitia de blat si bagam la cuptorul incins la foc tare.

Primle 20 de minute nu deschidem cuptorul, apoi dupa aceste 20 de minute, dam focul la 160 de grade si coacem incet. Vom avea un „tort” mare in cuptor, care atunci cand va trece testul scobitorii sau se va rumeni bine, vom stii ca este gata.

Cu 5 minute inainte sa  scoatem preparatul din cuptor, vom pune intr-un pahar 2 galbenusuri si il vom unge incet cu pensula, deasupra. Vom putea pune deasupra seminte de mac sau susan pentru aspect.

Va dorim, pofta buna!