Autentificare

Înregistrare

Tartine cu branza si somon fume

Tartine cu branza si somon

 

O invitatie la un ceai sau o cafea, este un mijloc de a raspunde unei vizite prietenesti sau chiar a unei mese, insotita de gustari, dulciuri si uneori la sfarsit de niste bauturi alcoolice fine (un Vin spumant; un Angeli de fructe etc…)

Vom face o gustare, simpla sub forma de tartina, care pot avea orice forma: patrata; rotunda;triunghiulara; etc, iar dimensiunile pot varia de la cele mici (cat pentru o inghititura), pana la cele mari.

Ingrediente tartine cu branza si somon fume

200 g somon fume

1 paine bagheta

300 g branza de vaci (de consistenta mai tare)

50 g unt (la temperatura camerei, ptr uns feliile de paine si in compozitia cu branza)

1-2 linguri de smantana sau iaurt (optional)

1 lingurita boia de ardei dulce

un praf de chimen

1 lamaie (zeama  si felii)

cateva fire de marar

cateva fire de arpagic

1 legatura de ridichi rosii (decor si consum)

cateva frunze de salata (pentru decor platou servire, in functie de cate felii de paine se vor pregati)

sare, piper

Cum se fac tartine cu branza si somon fume

Painea bagheta, se va taia in felii de cca 1 cm, unse cu un strat foarte subtire de unt si puse la prajit pe un grill bine incins, sau intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt si stropita cu putin ulei (optional).

Intr-un castron, se va pune: branza de vaci proaspata cu un cub de unt (sau 1-2 linguri de smantana, pentru a deveni mai cremoasa), amestecandu-se cu un tel (pana se va obtine o pasta de branza fina), urmand mararul tocat fin, arpagicul taiat in rondele, boia de ardei dulce, cateva linguri de zeama de lamaie dupa gust, praful de chimen, sare si piper, totul amestecandu-se usor, pana la incorporarea completa a ingredientelor.

Pasta de branza obtinuta, se va unge pe feliile de paine usor prajite, peste care se va pune somonul fume taiat in fasii de 2-3 cm  (sau rupt in fasii), stropit cu zeama de lamaie, apoi pentru aspect apetisant se vor pune cateva  felii de ridichi rosii.

Tartinele de branza cu somon fume, se vor aseza pe platou decorat cu frunze de salata verde proaspata si felii de lamaie alaturi, apoi servite la masa.

TRUCURI SI IDEI

O  alta sugestie de a face tartine cu ingrediente la indemana ( mai ales daca acestea se vor afla si in frigider), vor fi si cele la care se poate folosi : urda frecata cu unt si marar, iar somonul fume, se poate inlocui cu ton maruntit in ulei vegetal de la conserva, sau dupa imaginatie si dorinta fiecaruia.

POFTA BUNA !!