Autentificare

Înregistrare

Tartine cu pate din broccoli

Pate din broccoli

Nu ati reusit pana acum sa va convingeti copiii sa manance broccoli? Incercati si aceasta varianta.Pateul de broccoli este fantastic de mancat cu paine sau de pus pe paste si chiar in salate. Consistenta sa verde face toata mancarea mai vesela. Fiind un pate te poti juca cu orice ingrediente vrei.

Ingrediente pentru pate din broccoli

4 tulpine de broccoli ( cca 1/2 kg),
50 g pesmet,
100 g masline fara samburi,
50 g unt
1 lingura suc de lamaie

Cum se face pateul din broccoli

Broccoli se sapla si se fierbe cateva minute. Se scurge de zeama, se lasa la racit si se paseaza impreuna cu maslinele, untul, zeama de lamaie, si pesmetul. Puteti sa mai adaugati in compozitie si un cartof fiert. Puneti pateul pe feliile de paine taiate si un pic prajite.  Decorati tartinele cu rosii, ardei sau branza,

Trucuri

Multa lume prefera pateul de broccoli cu mustar. Incearca si aceasta varianta, dar e recomandata in cazul adutilor, nu va  recomandam daca doriti ca preparatul sa il serveasca un copil sub varsta de 3 ani.
Poti adauga la sfarsit si un pic de ulei de masline, pentru a face textura mai placuta.

Pofta buna!!